Diş implantları bir metal türü olan titanyumdan yapılır ve kaybedilen dişiniz için en iyi seçenektir. Bir kez yapıldıktan sonra hijyeni sağlamak sizin sorumluluğunuz olduğundan ağız sağlığınızı ihmal etmemeniz gerekir. Rutin fırçalama ve diş ipi kullanımıyla birlikte implantlarınızı ömür boyu kullanmamanız için hiçbir neden yoktur.

İsterseniz zirkonyum uygulamasını daha iyi anlayabilmek için implantın ne demek olduğunu daha ayrıntılı bir şekilde ele alarak devam edelim.

İmplant Nedir?

İmplant, ağzınızda eksik veya kaybolan bir dişin, fonksiyonel ve estetik rehabilitasyona yardımcı olan kök ve diş formu yerine geçmesidir. Bu, mümkün olduğu kadar doğal bir dişe yakın olduğu için mevcut en iyi tedavi seçeneğidir.

İzmir Zirkonyum İmplant Uygulaması

İzmir Zirkonyum İmplant Uygulaması

Neden köprülerin dışında implantlara ihtiyaç duyulur?

Köprü, eksik dişin boş alana komşu dişlerden destek alarak protez izleminin uygulanmasıdır. Bir köprünün yerleştirilmesi sırasında, yan dişleri alan oluşturmak ve protezin yerleştirilmesine yardımcı olmak için şekillendirmek gerekir. Bu işlem sırasında yapılan uygulamadan kaynaklı olarak diş yapısının kaybına neden olur. Ancak implantları yerleştirirken yan dişlerin küçültülmesine veya herhangi bir işlem yapılmasına gerek yoktur, bu nedenle eksik dişleri yerine koyarken doğal ve sağlıklı dişleri kurtarmak çok önemlidir.

İlginizi Çekebilir : İzmir Diş İmplantı

Zirkonyum implant nedir?

Günümüzde değişen yaşam tarzı ve riskli bağışıklık sistemi ile metal tedavi işlemleri sırasında alerjiler meydana gelebilir. İnsanın genetiğinden kaynaklanan nedenlerden dolayı alerjik implant uygulaması sırasında alerjik durumlar gelişebili zirkonyum implantlar doğası gereği hipoalerjiktir, bu nedenle herhangi bir alerji durumu oluşturmaz.

Titanyum implantlar metal olduğundan nadir de olsa alerji meydana getirebilir, ancak şu anda popüler hale gelen Zirkonyum implantları metal içermemiş olduğundan, alerjik değildir ve rahatlıkla tercih edilebilir.Zirkonyum implantları, geleneksel titanyum implantlara göre en iyi alternatiftir.

İzmir Zirkonyum İmplant Uygulaması

İzmir Zirkonyum İmplant Uygulaması

Zirkonyum implantların faydaları nelerdir?

Aşağıdakiler zirkonyum implantların faydalarıdır:

  • Zirkonyum implantları beyaz renktedir ve doğal dişi taklit eder.
  • Zirkonyum implantlar dayanıklı ve kimyasal reaksiyonları tetiklemezler mikro titanyum parçacıkları dişeti dokusunu etkiler ve lenf düğümlerine geçebilir.
  • Zirkonyum implantlar, grimsi bir renk veren titanyum implantlarda görüldüğü gibi dişeti dokusunda görünmediğinden , ince dişeti olan kişilerde ve dişeti çekilmesi vakalarında en iyisidir .
  • Zirkonyum implant, bağlı protezi olmayan tek parçalı bir implanttır, bu nedenle bakteri üreme şansı yoktur. Dişeti sağlığının korunmasına yardımcı olur.
  • Yumuşak doku tahrişini en aza indirir.

Titanyum implant yerine neden zirkonyum implantı seçmeliyim?

Yukarıda da belirtmiş olduğumu gibi titanyum implantlar alerji yapabilir, ancak zirkonyum implantlarda bu şekilde bir sorunla karşılaşmanız söz konusu değildir. İçeriğinde metal kullanılmamasından kaynaklı olarak diş eti çekilmesi halinde metal görünüm ortaya çıkmaz.

Eksik bir dişi değiştirmenin diğer seçenekleri nelerdir?

Dişsiz bir alan aşağıdaki iki seçenekle değiştirilebilir:

  1. Çıkarılabilir kısmi protez
  2. Sabit kısmi protez veya köprü

İmplantlar ile ilgili herhangi bir sorunuz varsa ve zirkonyum implantları almak istiyorsanız, bizimle iletişime geçebilir ve daha fazla detay alabilirsiniz.


English
Canlı Destek
1
Hasta Danışmanınız Online!
Merhaba;
Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?