İmplant fiyatları, günümüzde en merak edilen konuların başında gelir. Eksik diş tedavisi yöntemlerinden olan implant tedavisi; kaybedilen bir ya da birden fazla diş durumunda, doğal dişlere yakın bir tedavidir. Tedaviden alınan verim oranlarının yüksek olmasıyla popüler bir hale gelmiştir. Ama implant fiyatları bu aşamada hastaların endişe kaynağı olmaktadır.

İmplant fiyatları pahalı mı?

İmplant tedavisi, uzun vadeli bir tedavidir. Tecrübeli bir hekim tarafından, kurallara uygun şekilde uygulandığında ve hastanın da ağız ve diş temizliğine dikkat ettiği durumlarda ömür boyu kalıcı olabilen bir yöntemdir. Bu sebeple de implant fiyatlarını bu faktör dikkate alınarak düşünmek gerekir.

Travma, diş eti hastalıkları, ilerlemiş çürükler gibi sebeplerle diş kayıpları yaygın olarak yaşanmaktadır.  Diş kaybı estetik problemlere yol açtığı gibi, çiğneme ve konuşma sorunlarına da yol açmaktadır.  Estetik, çiğneme ve konuşma fonkisyonlarının düzelmesi de implant tedavisi ile sağlanır.

 İmplant fiyatı ve fiyatları etkileyen faktörler:

  • Kaç adet implant yapılacağı,
  • İmplantın markası,
  • Tedavinin yapılacağı merkez,
  • Hekimin tecrübesi
  • Hastanın ağız ve diş yapısı,
  • Çene kemiğinin yeterli olup olmayacağı gibi bir çok faktör implant fiyatını etkilemektedir. Bu sebeple de standart bir fiyat vermek mümkün değildir.

Hastanın ağız yapısı ve sağlığı diş doktorunun implant diş tedavisinin yöntemini ve kullanılacak olan implant markaları ve sistemleri belirlemesini sağlar. Bu sebeple de implant işleminden önce diş doktoru ve cerrah konsültasyonu ile ayrıntılı tanı ve tedavi planlaması yapılması oldukça önem teşkil eder. Doğru tedavi tercih edildiği taktirde dental implant (implant diş, vidalı diş) hastanın doğal dişi gibi görünür, hissedilir ve doğal diş gibi kullanılabilir (çiğneme, konuşma, ısırma vs.) Bununla beraber yüksek diş kaybı söz konusu olan bütün ağız ya da çenelerde diş hekimi implant üzerine protez uygulayacaktır. Bu sayede rahat ve daha ekonomik bir tedavi planlanacaktır.

İmplant Tedavi Süreci

İlk olarak hekim hastayı analiz eder ve çene, kemik yapısını inceler. Ardından hastanın implant tedavisine uygun olup olmadığına kadar verir.  Daha sonra ise implant yerleştirme aşamasına başlanır.  İmplant diş etinin altına yerleştirilir. Daha sonra implant ve çene kemiğinin kaynaşması için bir süre beklenir.  Ardından implantın üzerine bir iyileşme kapakçığı yerleştirilir. İyileşmeden sonra gerekli provalar yapılır. Ardından implant takılır.

Köprü ve implant arasındaki fark nedir?

Diş kayıpları durumunda implant dışında tercih edilen yöntemlerden diğerleri ise;  köprü ve kuron uygulamalarıdır. Şayet kayıp dişin çevresindeki dişler, sağlıklı değilse köprü tercih edilebilir.  Bu duruma hekim karar verecektir. Köprü uygulamasının implant tedavisine göre bazı dezavantajları bulunur. Ancak hangi yöntemin hasta için daha uygun olacağına, diş hekimi ve hasta beraber karar verir.

Neden implant tedavisi?

İmplantlar tıp alanında kullanılan titanyum maddesinden üretilir.  Bu sayede de kemik yapısı ile uyum gösterir ve alerjik reaksiyonlara yol açmaz. Hastanın doğal dişi gibi görünür ve aynı işlevleri gösterir. Çekilen ya da kaybedilen dişlerin sebep olduğu boşluklar, çene kemiğinin erimesine yol açar. Dental implantlar ile bu boşluklar doldurulur ve çene kemiği erimesi engellenir.

Zaman içerisinde ağız yapısındaki değişiklikler protezlerin oynaması, kırılması, yenilenmesi gibi durumlara yol açabilir. İmplantlar uzun vadede bu dezavantajları  ortadan kaldırır. Bu sebeple de aslında çok daha ucuza mal olmaktadır.

İmplant Fiyatı ne kadar?

İmplant fiyatları implantın uygulandığı kliniğe ve hekimlere göre farklılık gösterir. Buna yol açan faktör ise hastanın ağız ve diş durumuna, implantların kalitesine, hekimin bilgi birikimine, tedavinin süresi gibi faktörler olarak sayılabilir.

İmplant ve SSK

İmplant tedavisinin SGK tarafından karşılanıp karşılanmadığı merak edilmektedir. İmplant tedavisi SGK tarafından karşılanmamaktadır. Ancak bu aşamada; hastanın tüm diğer tedavileri denemiş olması ve olumsuz sonuç elde etmesi durumunda yani özel koşullarda SGK, implant tedavisini karşılayabilmektedir.

İmplant Diş Tedavisi Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli?

İmplant tedavisi uygulandıktan sonraki günlerde, doku iyileşmesine destek olmak amacıyla;

  • Ağız temizliğinin rutin olarak yapılması,
  • Ağız temizliğinde nazik davranmak,
  • Sigara ve alkol tüketmemek,
  • İşlem yapılan alan ile tam iyileşme sağlanana kadar sert birşey çiğnenmemesi
  • Ağır fiziksel aktivitelerden uzak durmak gerekir.

Canlı Destek
1
Hasta Danışmanınız Online!
Merhaba;
Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?