Neredeyse herkesin, bırakabilmesini dilediği en az bir alışkanlığı vardır. Bazılarının ağız sağlığınızı etkileyebileceğini biliyor muydunuz?
İşte bunların nasıl kırılacağına dair birkaç yaygın alışkanlıklar ve ipuçları:
Dişlerinizi kırdığınızda ya da herhangi bir yere çaptığınızda zarar görebilir. Bu anlamda dişlerinizle tırnaklarınızı yerken zarar verebilirsiniz. Uzun süreli olarak çıkıntılı bir pozisyonda çenelerinize baskı uyguladığınızda dişlerinize ve diş etlerinize zarar verebilirsiniz. Bazı kişiler tırnak yemekten caydırmak için diş koruyucusu takmayı yararlı bulur. Tırnak yemenin en önemli nedenleri arasında stres bulunur ve stres dişlerin dökülmesinde önemli bir etkiye sahiptir.
Dişlerinizi günde en az iki kez iki dakika fırçalamak en iyisidir. Çok sert fırçalamadığınızdan emin olun çünkü bu, dişlerde hasara ve diş eti tahrişine neden olabilir. Çok sert fırçalarsanız, dişeti çekilmesi riskiyle karşı karşıya kalırsınız ve dişlerinizi verimli bir şekilde temizleyemezsiniz. Sert fırçalamak yerine yumuşak bir diş fırçası kullanın ve uygun bir basınç uygulayın. Diş fırçanızın kıllarının diş etlerinize 45 derecelik açıyla temas etmesine izin verin ve fırçanızın diş etleriniz üzerindeki kuvvetini azaltın.
İlginizi Çekebilir: İzmir ucuz diş implant
Diş gıcırdatması, dişlerinizi kırabilir veya çatlatabilir, kas hassasiyetine ve eklem ağrısına neden olabilir. Ayrıca çiğnerken veya ağzınızı geniş bir şekilde açamama sırasında acı verici bir his yaşayabilirsiniz. Dişlerinizi gıcırdatma ve kenetlemenin farkında olun ve her ikisini de yapmamak için gevşeme egzersizleri kullanın. Bir ağızlık, uyurken dişlerinizi gıcırdatmanıza da engel olabilir. Bu, herhangi bir diş ağrısını veya kas ağrısını azaltacak ve size daha iyi bir uyku sağlayacaktır. Diş hekimimiz, diş gıcırdatma ile nasıl mücadele edileceği konusunda önerilerde bulunabilir.
Diş minesi ve buzun her ikisi de kristaldir. İki kristali birbirine doğru ittiğinizde birinin kırılmasına neden olabilir. Bu buz olabilir ya da bazen diş olabilir. Buzsuz içecekleri içmeyi deneyin veya bunun yerine pipet kullanın.
Diyetiniz ağırlıklı olarak şekerli yiyecek ve içeceklerden oluşuyorsa, çürük oluşma riskiniz daha yüksektir. Çürüğe neden olan bakteri artık yiyeceklerle ziyafet çeker ve dişinizin dış kabuğuna saldıran asit üretir. Atıştırmayı azaltmak için dengeli öğünler yiyin, böylece daha uzun süre daha tok hissedebilirsiniz. Atıştırırken şekerli yiyeceklerden kaçınmalısınız. Ara sıra şekerli atıştırmalık yemeye meyilliysen, kalan yiyecekleri yıkadıktan sonra bir bardak su içmeyi unutmayın.
Dişlerinizi bir alet olarak tutmak, şişeleri açmak, ipleri kesmek veya diğer işlevler için kullanmak sizi yontulmuş veya kırılmış dişler veya çene yaralanmaları için risk altına sokabilir. Elinizde makas yoksa dişleriniz asla nesneleri tutmak, açmak veya kesmek için kullanılmamalıdır. Makasınızı arayın veya size yardım edebilecek birini bulun. Ağzınız bunun için size teşekkür edecek ve kendinizi potansiyel olarak maliyetli ve ağrılı diş komplikasyonlarından kurtaracaksınız.
Dişlerinize ne kadar iyi bakarsanız karşılığını da alırsınız. Bunun için günde iki kez dişlerinizi fırçalayıp yukarıda bahsetmiş olduğumuz hususlardan uzak durmanız. Dişlerinizi kurumakla ilgili olarak yaptığınız her şeyin implantlarınız konusunda da geçerli olduğunu asla unutmamalısınız.
izmir implant doktoru tavsiye, izmir implant diş, izmir implant diş tavsiye, implant fiyatları izmir, izmir zirkonyum diş, izmir zirkon kaplama fiyatları, izmir en iyi zirkonyum diş, izmir pedodonti doktoru, izmir ortodonti tavsiye, şeffaf plak ortodonti izmir, estetik gülüş tasarımı izmir, izmirde implant diş, estetik gülüş tasarımı izmir, estetik gülüş tasarımı izmir, estetik gülüş tasarımı izmir