Diş Ağrısı

Diş enfeksiyonu, çürük, yaralanma veya diş kaybı, diş ağrısının en yaygın nedenleridir. Diş ağrısı tedavisi izmir de diş çekiminden sonra da ağrı oluşabilir. Ağrı bazen başka bölgelerden kaynaklanır ve çeneye yayılır, dolayısıyla diş ağrısı gibi görünür. En yaygın alanlar arasında çene eklemi, kulak ağrısı, sinüsler ve hatta ara sıra meydana gelen kalp sorunları yer alır.

Ağzınızın içindeki bakteriler, her ikisi de ağrıya neden olabilecek diş eti hastalığına ve diş çürümesine katkıda bulunabilir. Diş eti hastalığı herhangi bir ağrıya neden olmaz.

Diş ipi, florürlü diş macunu ile fırçalayarak ve dişlerinizi yılda iki kez profesyonelce temizlettirerek diş problemlerinin çoğunu önleyebilirsiniz.

Diş Ağrısı Nedenleri

Diş ağrısı, dişin pulpa adı verilen orta kısmının iltihaplanmasıyla oluşur. Pulpa, ağrıya çok duyarlı sinir uçları içerir. Pulpanın veya pulpitisin iltihaplanması, diş boşlukları, travma ve enfeksiyondan kaynaklanabilir. Çeneden gelen ağrı, diş ağrısı semptomlarına neden olabilir.

Diş Ağrısına Genel Bir Bakış

Diş Ağrısına Genel Bir Bakış

Diş Ağrısı Belirtileri

Diş ağrısı ve çene ağrısı yaygın şikayetlerdir. Baskıya sıcak veya soğuk uyarana karşı şiddetli ağrı olabilir. Uyaran kaldırıldıktan sonra ağrı 15 saniyeden uzun süre devam edebilir. İltihaplanma alanı arttıkça ağrı daha şiddetli hale gelir. Yanağa, kulağa veya çeneye yayılabilir. Diğer belirti ve semptomlar şunlardır.

  • Çiğneme ile ağrı
  • Sıcak veya soğuk hassasiyet
  • Diş veya diş etlerinin etrafından kanama veya akıntı
  • Diş çevresinde şişme veya çenenizin şişmesi
  • Bölgede yaralanma veya travma

Bu belirti ve semptomlar bazen diş çürüğü, diş kırığı veya diş eti hastalığı  ile ilişkilendirilebilir. Diş çürüğü veya dişin dişeti çizgisi etrafındaki bir kızarıklık bölgesi, ağrı kaynağına işaret edebilir. Enfekte bir dişe dokunursanız, ağrıyı daha yoğun hale getirebilir. Bu işaret, diş normal görünse bile sorunlu dişe işaret eder.

Dişlerinizi fırçalamak, diş bakımı rutininizin önemli bir parçasıdır. Sağlıklı bir ağız ve gülümseme için size şunları tavsiye ederiz.

Yumuşak kıllı bir fırçayla dişlerinizi günde iki kez fırçalayın. Fırçanızın boyutu ve şekli ağzınıza tam oturmalı ve tüm alanlara kolayca ulaşmanızı sağlamalıdır.

Diş fırçanızı her üç veya dört ayda bir veya kıllar yıpranırsa daha erken değiştirmelisiniz. Aşınmış bir diş fırçası dişlerinizi temizlemek için sağlıklı olmaz.

Diş Ağrısına Genel Bir Bakış

Diş Ağrısına Genel Bir Bakış

Doğru fırçalama tekniği şöyledir:

  • Diş fırçanızı diş etlerine 45 derecelik açıyla yerleştirin.
  • Fırçayı kısa hareketlerle hafifçe ileri geri hareket ettirin.
  • Dişlerin dış yüzeylerini, iç yüzeylerini ve çiğneme yüzeylerini fırçalayın.
  • Ön dişlerin iç yüzeylerini temizlemek için fırçayı dikey olarak eğin ve birkaç yukarı ve aşağı hareket yapın.

Elbette dişlerinizi fırçalamak, eksiksiz bir diş bakımı rutininin sadece bir parçasıdır. Bunun yanı sıra dikkat etmeniz gereken birtakım faktörler daha vardır.

Günde bir kez diş aralarını temizleyin. Diş çürümesine neden olan bakteriler, diş fırçası kıllarının ulaşamadığı yerlerde dişler arasında kalır. Bu, dişlerin arasından ve diş eti çizgisinin altından plak ve yiyecek parçacıklarının temizlenmesine yardımcı olur.

Şekerli içecekleri ve atıştırmalıkları sınırlayan dengeli bir diyet yapın.

Sizin için hangi tür diş ürünlerinin en etkili olacağı konusunda diş hekiminizle konuşun.

Florürlü diş macunu, diş fırçası, diş ipi, ağız çalkalama suyu ve diğer ağız hijyeni ürünlerini kullanmanız yeterli olacaktır.

Her türlü bakım sonrasında dişlerinizi yine de kaybetmeniz mümkündür. Ancak böyle bir durumun yaşanması halinde yapılması gereken şey yaşadıklarınıza boyun eğmek değildir. Bunun için implant tedavisi uygulanarak yerinde olmayan eksik dişlerin tamamlanması sağlanabilir. İmplant uzun suren bir tedavi şekli olsa da başarısı oldukça iyidir ve gerçek bir diş görünümü kazandırır.


English
Canlı Destek
1
Hasta Danışmanınız Online!
Merhaba;
Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?