Lazer teknolojisi diş hekimliğinde birçok alanda etkili bir şekilde kullanılıyor ve tedavilerimizi hızlı ve güvenilir bir şekilde tamamlamamız da yardımcı oluyor.

1)Implant tedavisinde lazer;

Dişleri çekip anında implant yapmayı planladığımız durumlarda çekim boşluğunun lazer ile dezenfekte ediyoruz. Çektiğimiz dişler bazen enfekte olabiliyor, enfekte dokularını lazer ile buharlaştırıyoruz. Implant uygulandıktan sonra iyileşme hızlandırmak için implant sonrası olabilecek ağrı ve şişkinliği minimalize etmek için lazer ile biostimülasyon yapılıyor. Implantı ve implant üstü protez yapılmış bir hastanın implantın etrafında diş eti hastalığı oluştuğu zaman ki biz bu duruma peri-implantitis diyoruz lazer ile dişetini tedavi edebiliyoruz.

2)Diş eti hastalıklarında lazer tedavisi;

Şişmiş kanamalı kızarık ve enfekte diş etlerinin etrafındaki mikroorganizmaları lazer ile yok edebiliyoruz ve lazerin biostimülasyon etkisi ile iyileşmeyi hızlandirabiliyoruz. Aft tedavisi, uçuk tedavisi ve buna benzer ağız içi yaraların iyileşmesinde de lazer tedavisini uygulayabiliyoruz.

3)Kanal tedavisinde lazer uygulaması;

Kanal tedavisinde kanalların içi mekaniksel ve solüsyonlar ile birlikte kimyasal olarak temizlendikten ve dezenfekte edildikten sonra lazer uygulamasına geçiyoruz lazer ile ulaşamadığımız en derin kanalları ulaşıp, kanalları dezenfekte etme şansımız oluyor. Ayrıca kanal tedavisi sonrası hassasiyet minimuma indirilmiş oluyor.

4)Pembe estetikte lazer uygulama;

Dişlerin diş eti seviye farkları olduğu zaman hasta gülümsediğinde diş etleri fazla görünüyorsa diş boyu kısaysa ve diş boyunu uzatacaksak farklı sebeplerden dolayı diş etleri büyüdüyse bu durumlarda kanaması ve işlem sonrası ağrısiz bir şekilde diş etlerini lazer ile şekillendirebiliriz.

5)Beyazlatmada lazer uygulama;

Beyazlatma işlemi sırasında lazer uygulanarak beyazlatma solüsyonu aktif hale getiriyoruz.

6)Diş etlerinde mor lekeler tedavisinde lazer uygulama;

Bazı kişilerin vücudunda tenimizin rengini veren melanin hormon fazla oluşabiliyor melenin hormonu diş etlerinde biriktiği zaman ya da kahverengi lekelere sebep olabiliyor lazer uygulayarak melanin lekelerini ortadan kaldırıp diş etine doğal pembe rengini kavuşturuyoruz.

Lazer uygulamaları sadece diş eti ve yumuşak dokular ile sınırlı kalmayıp dolgu yapımında ve kemik uygulamalarında da kullanılabilir.

  Eda ÇEŞİT / Diş Hekimi


English
Canlı Destek
1
Hasta Danışmanınız Online!
Merhaba;
Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?