Kaplama nedir?

Diş kaplamaları, görünümlerini iyileştirmek için dişlerin ön yüzeyine tutturulan ince, diş renginde kabuklardır. Diş kaplaması İzmir; Genellikle porselen veya reçine kompozit malzemelerden yapılır ve dişlerinize kalıcı olarak bağlanırlar. İzmir de diş kaplama fiyatları; kaplamalar, yontulmuş, kırılmış, rengi bozulmuş veya ortalamadan daha küçük dişler dahil olmak üzere bir dizi farklı kozmetik sorunu tedavi etmek için kullanılabilir.

Bazı insanlar, kırılmış veya pürüzlü diş durumunda kaplama yaptırır, ancak çoğu, insan eşit, simetrik bir gülümsemeye sahip olmak için yaptırır. Üstteki ön sekiz diş, en yaygın uygulanan kaplamalardır.

Kaplama türleri nelerdir?

Diş kaplamaları en çok porselenden yapılır. Geleneksel diş kaplamalarının uygulanması, bazen “hazırlıksız kaplamalar” olarak adlandırılan alternatiflere kıyasla daha yoğun bir hazırlık çalışması gerektirir.

Geleneksel diş kaplamalarının uygulanması tipik olarak diş yapısını aşındırmayı, bazen dişin bir kısmını mineyi geçmiş olsa bile çıkarmayı içerir. Bu, doğru yerleştirmeye izin verir, ancak aynı zamanda geçmesi ağrılı olabilen ve genellikle lokal anestezi gerektiren geri dönüşü olmayan bir durumdur.

Hazırlıksız yapılan kaplamalar dişlerin hazırlanmasını veya değiştirilmesini gerektirebilir, ancak bu değişiklikler minimum düzeydedir. Emaye altındaki diş katmanlarını çıkarmak yerine, hazır olmayan kaplamalar sadece diş minesini etkiler. Çoğu durumda, hazır olan kaplamalar lokal anestezi gerektirmez.

Kaplamalar diş implantları veya kuronlarla aynı değildir. Kaplamalar dişin ön yüzeyini kaplar. İmplantlar ise tüm dişin yerini alır. Kronlar aynı zamanda dişin tamamını kaplarken, kaplamalar dişin sadece ön yüzeyini kaplar.

Diş Kaplama Yapmadan Önce Bilmeniz Gerekenler

Diş Kaplama Yapmadan Önce Bilmeniz Gerekenler

Kaplamaların maliyeti nedir?

Kaplamalar kozmetik bir işlem olarak kabul edildiğinden sigorta kapsamında değildir. Kaplamalar diş başına fiyatlandırılır ve 10 ila 15 yıl kullanılabilir.

Kaplamalarınızın maliyeti, seçtiğiniz kaplama türü, diş hekiminizin hangi marka malzeme kullandığı, bölgenizin yaşam maliyeti ve diş hekiminin uzmanlığı gibi faktörlere bağlıdır.

Diş kaplamalarının faydaları nelerdir?

Kaplamaların en büyük yararı, dişlerinizin görünümünü iyileştirmek, size daha parlak ve daha eşit bir gülümseme sağlamaktır. Diş kaplamaları genellikle aşağıdaki kozmetik olayları tedavi etmek için kullanılır:

  • Kırık veya yontulmuş dişler
  • Beyazlatma ile düzeltilemeyen şiddetli renk değişikliği veya düzensiz renklenme
  • Dişlerdeki boşluklar
  • Ortalamadan küçük dişler
  • Sivri veya alışılmadık şekilli dişler

Kaplamalar, seçtiğiniz kaplama türüne bağlı olarak 10 yıldan uzun süre dayanabilir ve bu da onları gülümsemenize daha fazla güvenmenizi sağlayacak yarı kalıcı bir yatırım demektir.

Diş Kaplama Yapmadan Önce Bilmeniz Gerekenler

Diş Kaplama Yapmadan Önce Bilmeniz Gerekenler

Diş Kaplama Öncesi Neler Yapılmalıdır?

Kaplamalarınızı yaptırmadan önce, diş hekiminizle sizin için hangi seçeneklerin doğru olduğunu ve kaç tane kaplama yaptırmak istediğinizi görüşmek için bir ön randevunuz almalısınız. Bazı durumlarda, dişler çarpıksa veya düzensizse, diş hekiminiz kaplamaları yerleştirmeden önce diş teli takmanız tavsiye edebilir.

Diş hekiminiz, dişlerinizin sağlığını değerlendirmek için bu aşamada sık sık kontrol muayenesi yapacaktır. Diş çürüğü, diş eti hastalığı veya kök kanalları incelenecek herhangi bir sorun görülmesi durumunda da kaplama için aday olmaktan çıkarılacaksınız.

Kaplamalarınız için doğru boyutlandırma elde etmek için, diş hekiminiz dişlerinizin ölçüsünü almadan önce taşlama aleti kullanarak diş minesini çıkarır.  Bu kalıp daha sonra kaplamalarınızın oluşturulması için laboratuvara gönderilir.

Kaplamalar dişlere nasıl yerleştirilir?

Diş hekiminizin kaplamalarınızın kalıbını oluşturduktan sonra genellikle bir ila iki hafta kadar işlemin sürmesi beklenir. Diş hekiminiz dişlerinizi iyice temizler. Bu, bakterilerin kaplamanın altına hapsolmasını ve çürümeye neden olmasını önlediği için önemlidir. Bunu yaptıktan sonra, bir kaplamanın uygulanacağı her dişte daha pürüzlü bir doku oluşturmak için taşlama işlemi yapılır. Bu işlem sayesinde kaplamanın dişe yapışması kolaylaşır.

Diş hekiminiz daha sonra kaplamayı dişe bağlamak için bir diş yapıştırıcısı kullanır. Bu yapıştırıcı hızla sertleştirmek için ultraviyole ışık kullanılarak hemen kurutulur ve kullanıma hazır hale getirilir.


English
Canlı Destek
1
Hasta Danışmanınız Online!
Merhaba;
Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?