Ağzınızı ferah hissettirmek için tasarlanmış bir ürünle dişlerinizi fırçalamak bir zevktir. İzmir diş doktoru; pratik açıdan bakıldığında, bu lezzetli macun gereksizdir. Diş macunu kullanmadan dişlerinizden yemek artıklarını ve plağını çıkarabilirsiniz.
Diş plağı, sürekli olarak dişlerimizde oluşma sürecinde olan yapışkan, renksiz bakteri ve şeker biyofilmidir. Diş plağı asidiktir ve diş minesini parçalayıp boşlukların oluşmasına neden olabilir. İzmir in en iyi diş kliniği Plak ayrıca diş etlerinizi tahriş ederek diş eti iltihabına (kırmızı, şiş, diş eti kanaması), enfeksiyonlara ve sonunda diş kaybına neden olabilir.
Plak, çürüklerin ve diş eti hastalığının birincil nedenidir. Plakları dişlerinizden sürekli olarak çıkarmazsanız, diş etlerinizin altında ve dişlerinizin üzerinde bakteri kolonilerinin büyümesi için mükemmel bir ortam sağlayan tartar adı verilen düzgün bir yapışkan maddeye sertleşebilir.
Plak kontrolünün en iyi yollarından biri dişlerinizi günde en az iki kez iyice fırçalamaktır. Ancak bunu yapmak için diş macununa ihtiyacınız yok, sadece yumuşak bir diş fırçası ve iyi fırçalama teknikleri plağı kaldıracaktır. Diş ipi kullanmak, şekerli yiyecek ve içecekleri sınırlamak ve düzenli kontroller ve profesyonel temizlik dişlerinizi en iyi durumda tutabilir.
Profesyonel temizlik dahil düzenli koruyucu bakım, ciddi diş sağlığı sorunları olasılığını kesinlikle azaltır. Diş sigortası, önleyici bakıma yapılan yatırımın, sigorta şirketinin ve müşterilerinin zaman içinde maliyetli restoratif tedavilerden kaçınmasını sağlayacağını bildiğinden, genellikle diş muayenelerinin maliyetinin% 100’ünü öder.
Diş macununun tadı güzeldir. Çoğu diş macunu florür içerir ve diş hekimleri topikal florür tedavilerinin diş minesini güçlü ve dirençli tutmaya yardımcı olduğu konusunda hemfikirdir.
Diş macunu, hassas dişler, beyazlatma, çok erken diş çürümesi ve diş eti hastalıkları gibi diş sorunlarının giderilmesine yardımcı olabilir. Dişleriniz için doğru diş macunu hakkında diş hekiminize danışabilirsiniz.
Hangi tür diş macunu kullanmayı seçerseniz seçin, reklamları taklit etmeyin. Bezelye büyüklüğünde bir damla yeterlidir.
Standart diş macunu tipik olarak aşağıdakileri içeren bir dizi bileşenlere sahiptir.
Kalsiyum karbonat, susuz silika jeller, hidratlanmış alüminyum oksitler, magnezyum karbonat, fosfat tuzları ve silikatlar. Silika, çoğu beyazlatıcı diş macunundaki beyazlatıcı bileşendir. Sodyum lauril sülfat, sodyum N-Lauril sarkosinat diş macununun köpürmesini sağlar.
Organik olanlar dahil tüm diş macunları florür içerir.
Sağlıklı kabul Edilen diş macunu şeker içermez.
Tartar kontrolü için tetrasodyum pirofosfat, diş hassasiyetini azaltmak için potasyum nitrat veya stronsiyum klorür, diş eti iltihabını azaltmak ve plağı çıkarmak için kalay florür ve triklosan gibi tedavi katkı maddeleri içerir.
Diş macununu nemli tutmak için nemlendiriciler.
Diş macunu formülünü stabilize etmek için bağlayıcılar.
Organik diş macunu paraben içermez, sülfat içermez, sülfat içermez ve yapay renk veya tat veya tatlandırıcı içermez
Dudaklarınızın çevresinde çok sayıda küçük sivilce veya kızarıklık oluşma eğilimindeyseniz veya ağzınızda pamukçuklar varsa, sülfat içermeyen bir diş macunu denemek isteyebilirsiniz.
Mısırlılar, macunu biraz kendi tükürükleriyle karıştırır ve sonra parmaklarını dişlerini ovmak için kullanırlardı. Macunu yapan ve daha sonra deneyen modern diş hekimleri, diş etlerine zarar verdiğini, ancak ağızlarını temiz ve canlı hissettirdiğini söylediler.
Mısırlıların diş tozları için birçok tarifleri vardı. Tercih edilen bileşenler arasında öküz toynaklarının toz külleri, ezilmiş mür, yanmış yumurta kabukları ve güçlendirilmiş süngertaşı vardı.
1873’te Colgate ilk seri üretilen ilk diş macununu piyasaya sürdü. Adı Crème Dentifrice idi ve bir kavanozda satıldı. 1896’da adı Colgate Dental Cream olarak değişti ve katlanabilir tüplerde paketlendi. Florür, 1914’te piyasaya sürüldü ve piyasadaki diş macunlarının çoğuna hızla eklendi.