İmplant Tedavisi 

İnternette implant tedavisinin gerçekte ne kadar sürdüğü konusunda çelişkili bilgiler görmüş olabilirsiniz. Bu soruyu yanıtlamak için, standart implantların durumuna göre ele alalım.

Muayene

İlk muayenenin yanı sıra, İmplant İzmir tedavi için diş kliniğine ilk kez girdiğinizde, kapsamlı bir ağız muayenesi olmanız gerekir. İzmir diş İmplant klinik muayene esnasında dişlerinize çekilen 3 boyutlu röntgen ile ağız içerisi ve kemik yapısı kontrol edilmiş olur. Bu kontrol sırasında ise ihtiyacınıza uygun olan tedavi olan planın yapılması sağlanır.

Ameliyat

Bir implantı yerleştirmeden önce kemiğe yapılacak olan bir işlemin gerekmediğini varsayarsak, sonraki adım titanyum çubuğunun çene kemiğine sabitlenmesidir. Ameliyat, implant başına 1–2 saat sürebilir ve tamamlandığında buraya geçici bir diş takılır.

İmplant Tedavisi Ne Kadar Sürer?

İmplant Tedavisi Ne Kadar Sürer?

İyileşme süresi

Hastalar çok hafif bir şişlik ve morarma beklese de, bu cerrahi bir işlemdir ve iyileşme anlamında herhangi bir süreden bahsetmek doğru değildir. Çünkü süreyi belirleyecek olan faktör kemik yapısı, hastanın genel sağlık durumu, hekimin başarısı ve uygulamanın ciddiyeti gibi sayılabilir. İmplantın yerleştirildiği kemik dokusu titanyum implantla birleşmeye ve kaynaşmaya başladığında iyileşme başlar. İyileşme tamamlandığında güçlü bir kaynama tamamlanmış olur. Zaman ölçeği açısından, hepsi bireyin iyileşme yeteneklerine bağlıdır. Bazılarının iyileşme süreci 4–6 hafta kadar kısa sürebilirken, bazıları 12 haftaya yakın bir zaman alabilir.

Diş hekimi, kemik füzyonunun gerçekleştiğinden memnun olduğunda, bir sonraki aşama, ameliyata geri dönmek ve abutment olarak bilinen soket şeklinde bir bileşeni takmak zorundadır. Abutment, implant ile kalıcı porselen kron arasında birbirine bağlanan bir amortisör görevi görür ve diş etinin örtülmesini ve implantı bir kez daha açığa çıkarmasını içerir.

İmplant yerleştirildikten sonra, son porselen kron yerine yapıştırılır. Bazen bu, abutment ile aynı anda yapılır bazı zamanlarda ise hastalar ayrı bir uygulama için geri çağrılır.

Sonuç

İlk muayene cerrahiye, abutmentin ve nihayetinde kronun yerleştirilmesine kadar geçen süreyi dikkate alırsanız, 3–9 ay sürebilir. Bununla birlikte, çoğu kişinin koşullarına ve iyileştirme yeteneklerine bağlıdır. Bir hastanın ek olarak bir kemik büyütme veya sinüs kaldırma işleminden geçmesi gerekiyorsa, herhangi bir implant kalıcı olarak takılmadan önce bu işlemin öncelikle yapılması gerekir. Bu iyileşme süresine fazladan 4–8 hafta ekleyebilir.

Diş implantları hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız, neden sitemiz üzerinden bizimle iletişime geçmeniz yeterli olacaktır. Doktorlarımız gerekli açıklamayı size detaylı bir şekilde yapacaktır.

İmplant Tedavisi Ne Kadar Sürer?

İmplant Tedavisi Ne Kadar Sürer?

 İmplantları Seçmek İçin Nedenler

Eksik dişleriniz varsa veya rahatsız edici bir köprü veya takma diş takıyorsanız, neden diş implantları kalıcı bir çözüm olarak düşünmeyesiniz? Diş implantları doğal dişler gibi görünür ve hissedilir. Uygun şekilde bakılırsa ömür boyu sürebilir.

Kendinize güveninizi yeniden kazandırır

Dostça bir gülümseme, diğer insanlarla iletişim kurmanın uzun bir yoludur, ancak dişleriniz eksikse, gülümsediğinizde dudaklarınızı sıkıca bir arada tutmanız veya daha da kötüsü elinizi yüzünüzün önüne koymanız olabilir. Gülümsemenizi geri almak, güveninizi geri kazandıracak ve diğer insanlarla daha kolay etkileşim kurmanıza yardımcı olacaktır.

Daha rahat ve kullanışlı

Kötü takılan protezler diş etlerinizi ağrıtabilir ve genellikle yukarı ve aşağı kaydıklarından konuşurken huysuzluğa neden olabilir. İmplantta ise böyle bir durum söz konusu değildir.

Daha genç görünürsünüz

Yiyecekleri doğal dişlerinizle çiğnemek, çene kemiğinizin güçlü ve sağlıklı görünmesini sağlamak için gerekli olan uyarımı sağlar. Dişler eksik olduğunda ve bu süreç gerçekleşmediğinde, diş eti dokusu çözülmeye başlar ve sonuç olarak çene kemiğiniz sarkar. Bu da yüz görünümünüz de çökmüş görünür, dudakların kalınlığı küçülüyor ve tüm yüzünüz daha yaşlı görünür.


English
Canlı Destek
1
Hasta Danışmanınız Online!
Merhaba;
Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?