Bu soruya cevap vermek aslında çok kolay. Dental implant tedavisinde kullanılan malzeme diş hekiminin tecrübesine ve tercih edilen tekniğin başarısına bağlıdır. Normalde bir diş implantı oldukça güvenli bir işlemdir. Özellikle Türkiye’de implantlar çok güvenlidir. Günümüzde implant teknolojisindeki gelişmeler, implantın uygulanabilirliğini kolaylaştırdığı gibi uzun süreli başarılı sonuçlar sağlamıştır. Lokal anestezi ile implant işlemi işlem öncesi gerekli tüm tetkik ve tetkikler yapıldıktan sonra güvenlidir. Ancak diş hekiminin uyguladığı diğer herhangi bir tedavi yönteminde görülebilecek komplikasyonlar implant tedavilerinde de görülebilmektedir.
İmplant yapımında kullanılan titanyum madde doku ile reaksiyona girmeyen ve biyouyumluluğu yüksek metal bir yapıdır. Titanyum yaklaşık 50 yıldır diş tedavilerinde kullanılmaktadır. İyi bir planlama ile klinikte ve iyi sterilizasyona sahip deneyimli bir sağlık ekibinde yapılan implantlar hastalar tarafından yeterince iyi korunursa başarı oranları oldukça yüksektir. İmplantlı hastalarda anamnez önemlidir. Sistematik hastalıklar nedeniyle bazı hastalarda implant başarısını azaltan faktörler olabilir. Kalp hastalığı, diyabet ve hipertansiyon gibi hastalıklar, implant başarısını olumsuz etkileyen önemli sistematik hastalıklardır. Bu tür sistematik hastalıkları olan hastalar doktorları ile iletişime geçilmeli, hastalık kontrol altında ise implantlar yapılabilmektedir.
İmplant uygulaması sırasında herhangi bir risk yoktur. Dental implant riskleri neredeyse yok denecek kadar azdır. Ağız içi veya diğer cerrahi tedavilerde karşılaşılabilecek riskler dışında herhangi bir risk yoktur. Bunlar erken dönemde enfeksiyon ve alerji şeklinde ortaya çıkabilir ve protezin tamamlanmasından sonra geç dönemde yetersiz ağız temizliğine bağlı iltihaplar, erken dönemde sigara içmek enfeksiyon riskini artırabilir.
Tedavi sonrası alkol ve sigara kullanımı da riskleri artıran faktörlerdir. Dental İmplant ameliyatının herhangi bir cerrahi işlem gibi bazı riskleri olabilir. Ancak, bu riskler tamamen hastanın işlem sonrası bakımına bağlıdır. Her şey doğru yapıldığında çok güvenli bir tedavidir. Olası yan etkiler durumunda diş hekimimize başvurmalısınız. İşlemden önce bazı diş önlemleri alınmalıdır. Bu önlemler, hastanın geçirdiği ameliyatlar veya herhangi bir hastalığı olup olmadığı konusunda yapılan testler ile sağlanır.
Bilinen herhangi bir olumsuzluğa karşı önlem alınarak risk en aza indirilir. Maalesef hastanın söylemediği bilinmeyen herhangi bir hastalık veya hastalık, unuttuğu ilaçlar veya kullanamayacağı ilaçlar karşısında her zaman bir risk vardır. Bu nedenlerle uygun diş önlemleri alınmalı ve riskler en aza indirilmelidir.
Türkiye’de son 10 yıldan beri dental implantlar en son tedavi teknikleri ve ekipmanları ile tam donanımlı olarak yapılmaktadır. Bu alanda uzman diş hekimlerinin Avrupa çapında başarıları vardır. İmplantlar Türkiye’de yapılmakta ve üretilmesinin yanı sıra dünyaca ünlü implant markaları da kullanılmaktadır.
İzmir, Türkiye’nin sağlık turizminin en yoğun yaşandığı şehirdir. Bu şehirde profesyonel diş klinikleri ve hastaneler faaliyet göstermektedir. İzmir dental implant tedavisi, Avrupa’dan birçok hastayı cezbetmektedir. Sosyal hayatta daha etkili iletişim kurabilmek ve aynı zamanda karşınızdaki kişi ile iletişim kurarken kötü bir izlenim bırakmamak için son derece etkili olacak ve sizi bu tür olumsuz durumlardan koruyacaktır. Bu konuda size yardımcı olacak birçok Türk diş hekimi var. Ne tür bir diş implanta ihtiyacınız olduğuna diş hekiminizle karar verebilir ve hemen Türkiye’de tedaviye başlayabilirsiniz.