Ağız Kokusu Neden Oluşur?

Ağız kokusunun iki türlü sebebi var birincisi fizyolojik ikincisi ise patolojik. İyi temizlenemeyen besinler ağızda kalırsa bir plak oluşturur ve diş taşı meydana getirirler yani diş taşı plak’ ın katılaşmış halidir. Bunlar diş eti diplerine yerleşirler ve burada kemik erimelerine neden olurlar dolayısıyla bu çok ciddi kokuya neden olur. İkincisi ise ağızdaki çürükler kötü dolgular köprüler, kaplamalar veya kaplamaları iyi temizleyememe kokuya neden olurlar. Birde patolojik olarak çeşitli vücut hastalığından dolayı olan kokular varki bunlarda özellikle diyabette öyle bir ağız kokusu olur ki aseton kokusu olur. Karaciğer böbrek hastalıklarında sinüs hastalıklarında ağızdan ciddi bir koku gelir.

Önce diş hekimine gidecek hasta ağızdaki tüm problemler giderilecek daha sonra diş hekimi büyük bir ihtimalle onu fark eder ve dâhili branşa yönlendirir ama tüm bunlara rağmen herşey yapıldı ve ağız kokusu gitmiyorsa mutlaka patolojik bir sorun vardır ve genel bir doktora gitmesi şarttır.

Türkiye’ de diş hekimliği şu an çok ilerlemiş durumda özellikle restoratif estetik diş hekimliği çok, çok ileri yüz artık bütünen görülüyor eskiden ağrıyan bir diş için gelinirken bugün küçücük bir dişin bir milim büyüklüğü ve küçüklüğü kişinin yüzünde olağanüstü değişimlere yol açabiliyor. Bu nedenle daha estetik bakışla bütün olarak ele alınıyor.

İzmir Diş İmplantı, Ağız ve Diş Sağlığı

İzmir Diş İmplantı, Ağız ve Diş Sağlığı

 İlginizi Çekebilir : İzmir Diş İmplantı

Beyazlatma Dişlere Zarar Verir Mi?

Beyalatmada kullanılan malzemenin kalitesi çok önemlidir beyazlatma iki türlü yapılıyor hekim tarafından yapılan ofiste yapılıyor diş etine bir jel sürüp daha sonra  dişlerin üstüne ağartıcı bir malzeme sürülüyor. Bu ağartıcı malzemenin belirli konsantrasyonları var hekim tarafından yapılmış olması bunu önemli kılıyor yani dişe zarar vermeyen malzemeler kullanmak gerekiyor. Bazen markette satılan beyazlatıcı diş ürünleri var çok ucuz bunlar inanılmaz derecede zarar veriyor. Dişlerde beyazlatma yapabilmek için çatlak olmaması gerekiyor. Çürük olmaması gerekiyor. Bazı hastalar şikayet ediyor dişlerimi yaptırdıktan sonra sızım, sızım sızlıyor diye işte bu şekilde bir sızlama var ise bir çürük vardır bir çatlak vardır.

Bu hastalarda beyazlatmayı tedavi ettikten sonra yapmak lazım.Yoksa beyazlatma sürekli yapılan zararlı olmayan bir uygulamadır.

İzmir Diş İmplantı, Ağız ve Diş Sağlığı

İzmir Diş İmplantı, Ağız ve Diş Sağlığı

Yamuk Çıkan Dişler İçin Ne Yapmalı?

Özellikle hekimin sizden rontgen alması lazım tüm çeneyi gösteren rontgende altından gelecek olan dişlerin nasıl geldiğini takip etmek gerekiyor. Küçük yaşta çene büyümeye devam ediyor bu yaşlarda plaklar takılarak yönlendirme yapılabiliyor ama büyük yaşlarda mecburen ortodonti tel takılmasına geçilebiliyor. Bu yüzden hekim kontrolünde erken yaşta film çekilmesi uygun olacaktır.

Süt Dişleri Çarpık Çıkmış Müdahale Mümkün Mü?

Aslında süt dişleri çarpıkken yapılan plaklarla genişletilebiliyor ve gelecek olan sürekli dişlere yer ayarlandığı için çıkan dişler ortodontik tedavi gerektirmiyor.

Diş Hekimi Korkusu Yerli Mi Yersiz Mi?

Diş hekimliği artık o kadar çok ilerledi ki eskiden iğne korkusu vardı. Şimdi ise hastaya iğne vuruluyor hissetmiyor bile.  Aslına bakılırsa diş hekimliğinde ne yapılacağını bilmemesi hastayı korkutuyor. Hasta ne yapılacağını bildiği zaman o korkuyu yenmiş oluyor. Her hasta güvendiği hekime gitmesi lazım. Korku edinilmiş bir bilgi dolayısıyla çocuklara anne ve babalar dışarı çıkarken ben dişçiye gidiyorum doktora gidiyorum bak dişini çektiririm gibi yaklaşımlarda bulunmazlarsa çocuk diş hekiminden zaten korkmuyor.  Çocuklara diş hekimi ile ilgili olumlu bilgileri küçükken kafasına kazırsanız ömür billâh diş hekiminden korkmayacaktır. Çocuktaki ilk deneyim çok önemli o nedenle deniyor ki hiç problemi olmasa da yavaş, yavaş hekime getirilmesi doğru olandır.


Canlı Destek
1
Hasta Danışmanınız Online!
Merhaba;
Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?