İmplant Diş

Modern tıbbın teknoloji ile birleşmesi ile diş implantlarında (implant diş) da  teknolojik gelişmeleri sağlamıştır. Diş teknolojilerinin gelişmesi ile hastaların ihtiyacına yönelik diş uygulamalarını tedavi yöntemlerine entegre etmektedirler. Tedavilerde kullanılan teknolojilerin en son hali ile yararlanmaktadır ve hizmetlere eklemektedirler.

 

Buna implant teknolojileri de dahildir. İmplant dişi denildiğinde ağızda çeşitli sebeplerden dolayı eksilmiş dişlerin yerine konulması akla gelmektedir. Estetik açıdan güzel  gözükmesi için implant tedavisini hizmet veren kurumlardan implant hizmeti almak gerekmektedir. İmplant nedir ve implant tedavisi nasıl uygulanır soruların cevabı ise sıkça merak edilmektedir bu yazımızda cevaplanmıştır.

 

İmplant Nedir?

İmplant tedavisi nedir diye sorulduğunda yanıtı, implant tedavisi ağızdaki eksik dişlerin çene kemiğine yerleştirilen titanyumdan yapılmış vidalardır, yani titanyum vidalara implant diş denilmektedir. Titanyumdan yapılan bu vidalarin üstüne diş protezi yerleştirilmektedir. İmplant diş tedavisi uygulanırken yapılan işlem ağızdaki diğer dişlere zarar vermemektedir veya komşu dişlere kesme işlemi uygulanmamaktadır. İmplant diş ağızda kök  dişin görevini yapar ve doğal diş gibi rahatça yemek yenebilmektir. Konuşma ve gülme sırasında herhangi bir şekilde orijinal dişten farklı değildir.

 

İmplant diş, ağızda eksilmiş dişinizin yerine gelen vida ile çene tutturulan diştir. İmplant dişin tedavisi güvenli ve temiz ortamda yapılmalıdır. Farklı yöntemleri ve çeşitleri olan bu tedavinin sizin çenenizin yapısına en uygun olacak şekilde uygulanmalıdır. İmplant diş tedavisinden sonra gerçeğinden farkı yoktur.

 

İmplant Tedavisi Kimler için Uygundur?

İmplant tedavisi ağzından dişi çeşitli sebeplerden ötürü eksilmiş dişlerin tedavisi ve doldurma yöntemi olduğu için, 18 yaş üzeri, çene ve  yüz  gelişimini tamamlanmış bireylere uygulanması gerekmektedir. İmplant dişin yapılmasından önce çene yapısının implanta uygun olup olmadığı ölçülerek ve röntgenlerle tespit edilmelidir, bu tespitten sonra ise, kişilerin şeker hastalığı ve kemik erimesi gibi durumlar için önceden uygun tedaviler uygulanmalıdır. Uygun tedavi yöntemlerinden sonra implant tedavisi bireylere sağlanmaktadır.

 

implant diş Tedavis Nasıl Yapılmaktadır?

İmplant dişi  ya da implant tedavisi ağızda çeşitli sebeplerden ötürü eksilmiş diş için yapılmaktadır, bu tedavin  nasıl yapıldığı çokça merak edilmektedir. İmplant diş tedavisinde de sizlerde  tedavi öncesi ve sonra ağıza doğru bakım yaptığınızda gelecekte bu konu  ile ilgili sorun yaşamazsınız.

 

İmplant tedavisi öncesi detaylı muayene ve kişilerin bireysel rahatsızlıkları ile ilgili önlem alınmalıdır. Röntgen çekildikten sonra çene yapısının uygunluğuna bakılacaktır. Ağzın içinden çene kemiklerinin ve kalan dişlerin ölçüsü alınmaktadır. Buradan sonra işlem ikiye ayrılmaktadır. Tek aşamalı implant işleminde, yerleştirilmeden sonra geçici başlıklar takılmaktadır. İki aşamalı ise, daha uzun bir işlem vardır, dental implant takılması ertesinde üzerine diş eti ile destek yapılır, kapatılır ve artık yara haline olan diş iyileşmeye bırakılır. Bu işlemde protez başlıklar sonrasında takılmaktadır. Tek ve iki aşamalı işlemlerin hepsinde de geçici köprü yapılmaktadır, köprü  işlemi bittikten sonra iyileşme süreleri alt çene için üç ay üst çene için altı ay beklenmektedir. Durumun uygunluğuna göre dental implantlar işlemlerin hemen sonrasında bekletilmeden takılabilir. Bu durumda da hastalar güvenle yemek yiyebilir. Gülme ve konuşma sırasında herhangi bir estetik veya acmaya bağlı problem oluşmaz.

İmplant dişi için türler ve çeşitler vardır bunlardan bir tanesi olan zirkonyum implantlar, titanyumdan yapılmış implantların gücünü arttırmak için üretilmiş özel türlerdendir. Bu implantlar gelişen teknoloji ile direnci ve gücü arttırılmış yeni kuşak, implantlardır. Zirkonyum implantlar özellikle dar çene kemikleri için dayanıklılık arttırıcı görevi üstlenmektedirler. Normal titanyumdan dayanıklılık konusunda daha iyi olması haricinde durumunda herhangi bir fark yoktur.

 

Zirkonyum implantların tedavisinde, dişi kaplama görevini üstlenmektedir. Zirkonyum implantlar doğal dişe en yakın renktedir ve ışığı orjinal diş gibi yansıtmaktadır. Sağlamlık bakımından önde gelmesi nedeni ile estetik rengi ile hastaların uzun yıllar boyunca sorun yaşamadan kullanabileceği bir implant türüdür. Zirkonyum implantlar, ağızda metal tadı bırakmaz ve herhangi bir aşınmaya sebep olmazlar. Zirkonyum kaplamalarda durumundan dolayı zamanla renk değişikliğine uğrama mktadırdırlar ve vücuda herhangi bir zararı yoktur. İmplantları kullanabilirsiniz dikkatli bir şekilde.

 

İmplant dişinizi doğru aşamaları takip etmediğini düşündüğünüz yerlerde yaptırmamalısınız. Sizlere steril bir ortam sunmaktayız, My Nova  Diş Polikliniği olarak İzmir’de hizmetinizdeyiz. implant diş

İzmir Diş İmplantı Yaptırmak Güvenli mi?

İzmir Diş İmplantı Yaptırmak Güvenli mi?

 

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


English
Canlı Destek
1
Hasta Danışmanınız Online!
Merhaba;
Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?